MenselijkeMaat.com

De MenselijkeMaat is mijn metafoor voor het feit dat iets “op natuurlijke manier moet passen”. Het heeft ook veel met balans te maken. Ben je voldoende in het “Hier en NU”? Ik gebruik daarom ook wel eens de term Het-Hier-en-Nu-Venster.

Aan de bovenzijde – de zonkant – is er ruimte voor vluchtige ideeën, dagdromen en filosoferen. Alles is hier mogelijk en géén berg te hoog. Die ideeën laten landen, realiseren in de echte wereld, kan nog wel eens een hele klus zijn. Dat weten we allemaal.

Rechts ben je (te) veel met de toekomst bezig … soms niet al te realistische plannen en doelen … en links (te) veel met het verleden … vervelende ervaringen die je nog maar moeilijk kunt loslaten.

Het vinden van de juiste balans – zowel als individue, als project of organisatie – is iets dat mijn aandacht heeft. Mijn begeleiding (BG-Leiding™) is erop gericht om dit altijd-in-beweging-zijnde gebied van “flow” te ervaren en blijvend te benaderen.

De verschillende rubrieken op deze website geven een toelichting op mijn eigen wijze manier van begeleiden in dit boeiende samenspel van verleden, heden en toekomst … idealen en resultaten.

In het midden van de MenselijkeMaat ben je goed in het Hier-en-Nu. Je kunt in meer of mindere mate flow ervaren. De dingen die je doet en onderneemt kosten nauwelijks tot géén moeite. Een ideale plek om vanuit te leven.

Aan de onderzijde – de aarde – heb je te maken met de (harde) realiteit. Hier moet gewerkt worden, bergen verzet en soms zijn er (grote) zorgen. Het leven kost kracht … en soms is dat ook zo … het gaat niet altijd van een leien dakje.